Novinar izbačen jer nije bio pozvan

NOVI SAD, 9. marta 2012. (Beta) - Predsednik opštine Bečej Peter Knezi izjavio je u petak da je novinar Radiotelevizije Vojvodina Nenad Jovićević nedavno sprečen da izveštava sa njegove konferencije za novinare jer mu poziv nije ni upućen.

Knezi je u otvorenom pismu naveo da je Jovićeviću zbog netačnog informisanja o radu lokalne samouprave lično rekao da ga više neće pozivati na svoje konferencije za novinare jer "više ne može da saradjuje na način koji isključuje profesionalizam i krši osnovne kodekse novinarstva".

Knezi je rekao da je 6. marta Jovićević prilikom pokušaja da zajedno sa snimateljem udje u salu u kojoj je održao konferenciju za novinare onemogućen jer nije bio pozvan.

"Vest koja je nakon ovoga plasirana da je novinaru RTV zabranjen ulazak u Opštinu Bečej ponovo je sadržala neistinite informacije i još jednom je prekršen novinarski kodeks. Povodom ovoga, istog dana uputio sam demanti koji do danas nije objavljen u celosti", naveo je Knezi.

Novinarska udruženja su najoštrije osudila Knezijev postupak i ocenila da je reč o ataku na slobodu medija, koji svedoči o tome kako predstavnici vlasti doživljavaju novinare i ulogu medija u društvu.

Pogledajte još