Danas "Šetnja za Zorana"

Planirana trasa šetnje je od sedišta LDP u Siminoj ulici odakle će u 11.30 učesnici šetnje krenuti kao dvorištu Vlade Srbije u Nemanjinoj ulici gde je na premijera pucano, pa sve do Aleje velikana gde je Zoran Đinđić sahranjen.

LDP je naveo da će "pokretačka snaga" šetnje biti Đinđićev citat koji kaže da će "Srbija biti bolja nego što jeste ako svi budemo bolji nego što jesmo".

Ta stranka je istakla da je "istina o Zoranu, njegovom značaju za ideju i energiju moderne Srbije bila ključni motiv zbog kog svake godine Beogradom nosimo sećanje na gubitak koji je Srbija doživela u martu 2003. godine".

LDP je pozvao građane da danas budu na ulicama Beograda, pokažu svoju emociju prema politici Zorana Đinđića i Vlade koju je vodio i pridruže se šetnji.

"Šetnja je uvek bila snaga takve ambicije i volje među građanima koji razumeju koliko je važno da u ovom vremenu nađemo odgovore koji bi bili na tragu one posvećenosti vrednostima bolje, ljudskije, efikasnije i fer Srbije koja je politički motivisala i Zorana Đinđića", naveo je LDP.

BEOGRAD, 10. marta 2012. (Beta)

Pogledajte još