Počela revizija budžeta

Revizori kontrolišu kako su budžetski novac u prošloj godini koristila ministarstva za finansije, kulturu, informisanje i informaciono društvo, veru i dijasporu, pravdu, spoljne poslove, ljudska i manjinska prava, državnu upravu i lokalnu samoupravu.

Na spisku javnih preduzeća i onih u kojima država ima vlasništvo čije finansijske izveštaje proverava DRI, jesu kraljevačka "Elektrosrbija", "Elektrovojvodina" iz Novog Sada, Gradsko saobraćajno preduzeće "Beograd", "Beogradski vodovod i kanalizacija" i "Tržnica" iz Niša.

Državni revizori utvrđuju i da li je bilo nepravilnosti u raspolaganju budžetima gradova Zrenjanin, Užice, Valjevo, Sombor, Subotica i Vranje.

Počela je i kontrola finansijskih izveštaja Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje, Agencije za osiguranje depozita, Agencije za kontrolu letenja Srbije i Crne Gore i Narodne banke Srbije.

Državni revizori su prošle godine obavili kontrolu trošenja novca u 2010. godini 47 budžetskih korisnika, a pozitivno mišljene dobili su samo Narodna banka Srbije i Uprava carina.

BEOGRAD, 10. marta 2012. (Beta)

Pogledajte još