Ljubavnica si? Pomozi sebi na 7+3 načina!

On je u vezi. Ne, oženjen je. Još gore. A ti si mu - ljubavnica, "druga žena", "ona koju voli, a sa njom je to sve rutina, navika, gotovo je, evo samo što nije"... Sve znam. Klasična zamka. Ali, ko sme da ti sudi?! Ja sigurno nikada neću. Izbor uvek mora biti samo tvoj.

Kad već uživaš u "zabranjenom voću", tu sam da ti pomognem da smanjiš ličnu i kolateralnu štetu i da, pre svega, pronađeš svoj put u toj vezi, a ne da trpiš istinu da je "prvo njen, pa tvoj".

(old_image)

1. Prihvati istinu da si "druga žena"
Znam, nije ti lako da prihvatiš istinu da mu nisi jedina. Pa, pomiri se s tim. Možeš da se boriš da postaneš "prva žena", ali ako je on švaler, ne laži sebe - neće je nikada ostaviti. Ako si spremna to da prihvatiš onda igraj taj rulet, ali, ne zaboravi, na kraju ga igraš sama sa sobom.

SAZNAJ: Osam znakova da je on švaler

2. "Plan za bekstvo" uvek drži uz sebe
Ne prihvataj "sporednu ulogu" kao dugoročno rešenje. Ako si uletela u "njegov preljubnički film", to ne znači da treba sasvim da izgubiš samopoštovanje. Trebalo bi već sada da vidiš zadnju scenu u kojoj ste samo vas dvoje, jer u ovom slučaju "troje jeste gužva". Postavi granicu do koje ćeš čekati da on reši svoju situaciju i drži se tog plana.

3. Bez pretnji i postavljanja ultimatuma
Ne troši energiju na prazne pretnje i ultimatume, ako baš nisi odlučila da se svim sredstvima boriš za njega. Ali, treba i on da se bori za tebe, da oseti da treba da ti pokloni svu pažnju, a ne da igra igre. Ovako, ako mu non-stop pretiš da "ostavi je ili..." samo ćeš ispasti očajna. Emotivni ping-pong uvek uključuje dva igrača. Da li je on celim srcem s druge strane "stola"?

4. Treba još neko da zna

Biti "druga žena" je teško samo po sebi, a još teže je kada sve držiš u sebi i kriješ od celog sveta. Pronađi osobu od poverenja i podeli tu tajnu. Biće ti lakše, a i možda ti da neki savet koji ti otvori oči. Uvek treba da budeš pažljiva da ne postaneš izolovana u vezi, zarobljena u sopstvenim emocijama... Traži podršku pravih ljudi.

(old_image)

5. Ne juri ga, neka juri on tebe
Kad si već "druga žena", ne znači da treba i da "trčiš" na toj poziciji. Sama si izabrala da uđeš u tu "trku", pa se bar potrudi da nije maraton. Malo "jurcanja" može da bude zabavno, ali nemoj stalno da ti budeš ta koja "trčka" za njim. Neka se i on potrudi, kad je već "toliki frajer" da može sa dve žene u isto vreme.

6. Ne "pljuj" je, jer ona je ta koja je prevarena
Šta dobijaš time što napadaš njegovu suprugu ili devojku? Kao da zaboravljaš da je ona ta koja je prevarena, iako verovatno obe patite zbog njega. Baš je detinjasto i sebično da pričaš svašta ružno o njoj, posebno pred njim koji još uvek nije izabrao tebe.

7. Nisi loša, svi prave greške

Ako si deo ljubavnog trougla, onda bi trebalo da znaš da ništa nije crno ili belo. Sada si zajedno sa njih dvoje u... pomalo sivoj zoni. Ipak, ne prihvataj svu krivicu na sebe. Ne znači da si loša osoba ako si ušla u ovakvu vezu, možda se jednostavno desilo. Ali, ne preteruj u opravdavanju svojih postupaka.

PROČITAJ: Ko su ljubavne varalice?

(old_image)


A sad, zato što sam ti prijateljica, slede tri tuša da se postepeno osvestiš...
i nađeš svoj put.

Leden tuš: Jednom igrač, uvek igrač!
Znam da ne želiš ovo da čuješ, ali: Da li je on svega toga vredan? Da li je uopšte pametno da budeš ljubavnica? Ima li smisla graditi svoju sreću od starta na lažima i prevari? Da, znamo, on je taj koji vara, a ne ti. Ali, zapitaj se da li bi mogao u jednom trenutku da počne da vara i tebe, kada je mogao nju?

Hladan tuš: Spasi se dok još možeš!

Ima bezbroj "mudrih izreka" koje se svode na to da svako bira svoj put i nema svrhe da se posle plače nad sopstvenim izborima. Bitno je da dozvoliš svom životu da ide dalje, jer, da se ne lažemo, on će to sigurno uraditi sa svojim životom. Život se živi i van vašeg odnosa. Podseti se povremeno: Nikada ne znaš kada će da mu "dune" da ti kaže, u prevodu, "bilo je dobro dok je trajalo, palim dalje".

Mlak tuš: Gospodin Pravi je tu, samo što nije došao!

Dobro proceni da li je on neko za koga se vredi boriti. U tebi je odgovor. Važno je da ne lažeš sebe. Uostalom, koliko se ovakvih afera završava sa "živeli su srećno i dugovečno"?! Ne treba da trpiš da budeš "druga žena", jer to može da ti pređe u naviku i izgovor za zapostavljanje tvog ličnog traganja za srećom. Kada prođe prvobitni šok, pa tuga, jer se on, npr., vratio njoj, shvatićeš da treba da nađeš dečka koji će biti samo tvoj i voleti tebe kao prvu, jedinu, pravu.

Najbolja stvar kod "švalera" je... pa, Shaggy!

Pogledajte još