Romantična strana Ričarda Niksona

LOS ANDJELES, 12. marta 2012. (Beta-AP) - Dugo pre nego što je Ričard Nikson postao predsednik SAD i bio primoran da ode s vlasti zbog afere Votergejt on je bio običan zaljubljen čovek, pokazuju ljubavna pisma upućena njegovoj budućoj supruzi.

Osamnaest godina posle Niksonove smrti ova korespondencija daje uvid u vrlo privatnu, do sada skrivenu stranu bivšeg predsednika.

Šest ljubavnih pisama od više destina napisanih izmedju 37. predsednika SAD i njegove buduće supruge Pet Rajan (kasnije Nikson) biće izložena u petak u okviru izložbe u Predsedničkoj biblioteci i muzeju Ričard Nikson u mestu Jorba Linda u Kalifornijji.

Izložba obležava ono što bi bio 100. rodjendan Pet Nikson, koja je umrla 1993, i posvećena je zivotu i dostignućima bivše prve dame.

U pismima se otkriva iznenadjujuće meka i romantična strana Niksona više decenija pre nego što je bio primoran da podnese ostavku 1974. godine. On se u pismima koja datiraju od 1938. do pred njihovo venčanje u junu 1940. pokazuje kao uporan i vatren udvarač.

Pogledajte još