Projekat za povezivanje proizvodjača autodelova

KRAGUJEVAC, 12. marta 2012. (Beta) - Vlada Italije pokrenula je u ponedeljak jednogodišnji projekat Autonet za povezivanje proizvodjača autodelova iz Srbije i Italije.

Direktorka Regionalne agencije za ekonomski razvoj Šumadije i Pomoravlja Jasminka Luković Jagličić rekla je na predstavljanju Autoneta u Kragujevcu da će se domaće firme moći da unaprede tehnički i upravljačke kapaciteti, a za jedan broj firmi biće organizovane i obuke.

"Projekat će jednom broju domaćih preduzeća otvoriti perspektivu da se orijentišu na osnivanje zajedničkih kompanija sa italijanskim koje dolaze za Fijatom i počinju proizvodnju u Kragujevcu", rekla je Luković Jagličić.

Ona je dodala da je ovaj projekat prvi korak koji će doprineti postavljanju i razvoju mreže standardizovanih dobavljača u Srbiji, koja može da snabdeva Fijat i druge kompanije u autoindustriji.

Projekat Autonet finansira Vlada Italije, a relizovaće ga Regionalna agencija za ekonomski razvoj Šumadije i Pomoravlja u saradnji sa partnerima iz italijanske regije Pijemont i grada Torina.

Pogledajte još