Vlasnik D kompani Blic preduzetnik 2011.

BEOGRAD, 12. marta 2012. (Beta) - Dragan Ćirić, vlasnik preduzeća D kompani (Company) iz Babušnice, proglašen je u ponedeljak za najboljeg preduzetnika u 2011. u akciji "Blic preduzetnik", koju organizuju dnevni list Blic i Banka Inteza.

Nagradu za najboljeg preduzetnika u sektoru malih i srednjih preduzeća predstavniku firme D kompani, koja se bavi proizvodnjom delova za automobile, uručili su ministar ekonomije i regionalnog razvoja Srbije Nebojša Ćirić i direktor Agencije za strana ulaganja i promociju izvoza (SIEPA) Božidar Laganin, koji je bio i predsednik žirija.

Najbolji preduzetnik, na petom po redu konkursu Blic preduzetnik, dobio je ček od 30.000 evra, koji se može iskoristi iskljucivo za unapredjenje tekućeg poslovanja ili ulaganja u nove poslovne projekte.

Kako je saopšteno preduzeće D kompani proizvodi alate za industriju automobilskih guma i u svojoj bransi je po velicini u samom vrhu u Evropi. Kompanija zapošljava 168 ljudi, saraduje sa multinacionalnom kompanijom Mišlen i izvozi polovinu proizvodnje.

Laganin je naveo da se žiri prilikom izbora najboljeng preduzetnika rukovodio profitabinošću, produktivnošću, i likvidnošću preduzeća tokom prethodne poslovne godine.

Pogledajte još