Pavličić ne podržava štrajk

NOVI SAD, 12. marta 2012. (Beta) - Gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić izjavio je u ponedeljak da razume nezadovoljstvo zaposlenih u Gradskoj upravi zbog malih plata, ali da ne podržava njihov štrajk i činjenicu da gradjane fizički sprečavaju da udju u Gradsku kuću.

Pavličić je na konferenciji za novinare rekao da u štrajku u Gradskoj upravi učestvuje "manjina" zaposlenih i dodao da njihove probleme ne može da reši gradska vlast, već država, u čijoj je to nadležnosti.

On je naveo da su gradske vlasti zatražile od Vlade Srbije da se lokalnim samoupravama dozvoli da same odredjuju kako će se rasporedjivati zarade zaposlenima u Gradskoj upravi, ali je dodao da na taj zahtev još nije stigao nikakav odgovor.

Gradonačelnik je dodao da su plate zaposlenih u Gradskoj upravi niže od gradskog proseka i dodao da je već drugi put u tom mandatu dobio prekršajnu prijavu, zbog sopstvene odluke da zaposlenima u upravi dodeli plate u skladu sa zakonskim maksimumom.

Pavličić je upozorio zaposlene u Gradskoj upravi na činjenicu da će im plate biti smanjene za svaki dan koji provedu u štrajku i pozvao ih da gradjane fizički ne sprečavaju da udju u Gradsku kuću.

Pogledajte još