Švedska se nada da će se Nemačka slomiti pod pritiskom

KELN, 21. juna 2006. (Beta-Rojters) - Švedski selektor Lars Lagerbak rekao je danas da se nada da će pritisak domaćinstva Svetskog prvenstva stići Nemce kada se dve selekcije sretnu u subotu u osmini finala.
Nemačka je u prvoj fazi dobila sva tri meča, izazvavši ono što je selektor Jirgen Klinsman nazvao "groznicom Svetskog prvenstva", ali i nadu navijača širom zemlje da bi ekipa mogla po četvrti put da postane svetski prvak.
"Može biti teško da se igra na svom terenu uz sva ta očekivanja. Naravno da će postojati neka vrsta pritiska kod nemačkog tima, a to bi moglo dobro da dođe Švedskoj", rekao je Lagerbak.
Centarfor Henrik Larson, koji je postigao izjednačujući gol u jučerašnjem remiju od 2:2 sa Engleskom, rekao je da igrači imaju veliko klupsko iskustvo i da znaju kako je to igrati kada su puni stadioni protiv vas i da znaju šta da očekuju.
"Znate da neće biti mnogo ljudi kojima ste simpatični. Jasno je da ćemo ponovo morati da se suočavamo s tim", rekao je Larson.
Vezni igrač Niklas Aleksanderson rekao je da će se Švedska uvek boriti do kraja. Golovi u završnici meča doneli su im pobedu 1:0 nad Paragvajem i nerešeno 2:2 sa Engleskom.
"Imamo jako dobar pristup u ekipi i borićemo se do poslednjeg trenutka. Mislim da je to naša prednost i nešto što možemo da ponesemo u utakmicu u subotu", rekao je Aleksanderson.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.