Ponovo prekinuta sednica odbora

BEOGRAD, 13. marta 2012. (Beta) - Sednica Odbora za Kosovo i Metohiju ponovo je u utorak prekinuta jer predstavnici vlade i pregovaračkog tima nisu došli da obrazlože dogovor o regionalnom predstavljanju Prištine postignut 24. februara.

Sednica će biti nastavljena 21. marta u 12 sati.

Ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović i šef pregovaračkog tima Borislav Stefanović i danas su, kao i 8. marta, kada je sednica počela, nedolazak obrazložili time što vlada još nije razmatrala izveštaj o postignutom dogovoru.

Sednicu je obeležila rasprava predsednika Odbora Ljubomira Kragovića iz SRS i poslanika DS Srdjana Milivojevića o tome ko je izdao Kosovo.

Kragović je rekao da su DS i predsednik Republike Boris Tadić izdali državu zarad "predvorja EU" u kojem će, kako je rekao, Srbija provesti 50 godina, ali je i dodao da će "srpska čizma ponovo hodati na Gazimestanu".

On je rekao da su Vlada Srbije i pregovarački tim priznali nezavisnost Kosova dogovorima u Briselu i da rade na sprovodjenju plana bivšeg izaslanika UN Martija Ahtisarija.

Poslanik DS Srdjan Milivojević je optužio SRS da je izdala Srbiju i prodala Kosovo 1999. godine.

"Mene ljudi na Kosovu pitaju zašto radikali liju krokodilske suze nad Kosovom, a menjali su ga za džip (bivšeg šefa misije OEBS na Kosovu) Vilijama Vokera", rekao je on i dodao da su radikali patriote samo kada su u opoziciji i daleko od državne kase.

Pogledajte još