Rukometaši veruju u plasman na OI

BEOGRAD, 13. marta 2012. (Beta) - Rukometni reprezentativac Srbije Rajko Prodanović veruje da će Srbija igrati dobro na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre u španskom Alikanteu i tako nastaviti niz dobrih rezultata posle osvajanja srebrne medalje na Evropskom prvenstvu u Beogradu.

"Igrači su u dobroj formi, turnir će biti težak i mislim da će glavni duel biti protiv Poljske. Sa njima kožemo da se nosimo i pobedimo. Posle toga pobeda protiv Alžira bila bi dovoljna. Očekujem da se kvalifikujemo", rekao je Prodanović preko video linka na konferenciji za novinare povodom nastavka rukometne Superlige Srbije.

Srbija će nastupati na kvalifikacionom turniru u Alikanteu od 6. do 8. aprila gde će se sastati sa selekcijama Španije, Poljske i Alžira. Dve prvoplasirane ekipe izboriće nastup u Lononu.

Srpski rukometaš, koji trenutno nastupa za madjarski Seged, ocenio je i da bi učešće na Olimpijskim igrama bilo nastavak uspeha sa Evropskog prvenstva u januaru gde je Srbija kao domaćin osvojila srebrnu medalju.

Direktor Zajednice klubova Superlige Dragan Jaćović rekao je povodom početka prolećnog dela prvenstva da je rukomet dobio na pažnji i da je domaće takmičenje organizovanije.

Pogledajte još