NIS ne kupuje CSKA iz Sofije

BEOGRAD, 14. marta 2012. (Beta) - Naftna industrija Srbije (NIS) negirala je u sredu da hoće da kupi Fudbalski klub CSKA iz Sofije.

"Nije razmatrana mogućnost kupovine tog kluba i nisu vodjeni pregovori s njihovim rukovodstvom po tom pitanju", saopštio je NIS povodom informacijama o tome koje su se pojavile u ruskim i bugarskim medijima.

Istaknuto je i da kompanija Gasprom njeft, većinski vlasnik NIS-a, nije vlasnik beogradskog Fudbalskog kluba Crvena zvezda. Gasprom njeft je glavni sponzor tog kluba, a ugovor o sponzorstvu je potpisan u julu 2010. godine.

Sofijska informativna agencija Standart njuz objavila je ranije, pozivajući se na navodno dobro obaveštene neimenovane izvore, da Gaspromnjeft, kćerka-firma ruskog naftnog giganta Gasproma, kupuje višestrukog bugarskog fudbalskog prvaka CSKA iz Sofije, a da će posao biti obavljen preko NIS-a čiji je Gaspromnjeft većinski vlasnik.

U toj agenciji naveli su da za kupovinu bugarskog fudbalskog kluba znaju i Zvezdini rukovodioci, koji su nedavno vodili razgovore o osnivanju Balkanske lige.

Po informacijama jednog izvora agencije, pregovori izmedju NIS-a i CSKA počeli su kada su se prošle jeseni vodili razgovori o osnivanju regionalne Balkanske lige, čiji je sponzor trebalo da bude Gasprom.

Pogledajte još