LSV na lokalu i pokrajini samostalno

NOVI SAD, 14. marta 2012. (Beta) - Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) nastupiće na pokrajinskim i lokalnim izborima samostalno, a na izborima za republički parlament u koaliciji koju predvodi Demokratska stranka (DS), izjavila je u sredu portparolka te stranke Aleksandra Jerkov.

Jerkov je na konferenciji za novinare kazala da LSV smatra da DS treba da kandiduje budućeg premijera Srbije i ocenila da jedino koalicija oko DS može da obezbedi nesmetan nastavak evro-integracije zemlje.

Ona je navela da postoji mogućnost da na lokalnim izborima u Novom Sadu sa LSV nastupi i Srpski pokret obnove (SPO), u koaliciji u kojoj će LSV biti "veći partner", ili će kandidati SPO biti na listi LSV.

Najavila je da je lider te stranke Nenad Čanak "spreman da preuzme odgovornost" za funkciju predsednika Vlade Vojvodine.

"On je ličnost koja svojim integritetom i uticajem može da uradi mnogo više za Vojvodinu, nego oni koji ni u sopstvenoj stranci ne mogu da se izbore da se njihovo mišljenje uvaži", kazala je Jerkov.

Pogledajte još