Protest zaposlenih u KBC Zvezdara

BEOGRAD, 14. marta 2012. (Beta) - Više desetina zaposlenih u beogradskom Kliničko-bolničkom centru (KBC) "Zvezdara", pristalica Novog sindikata zdravstva Srbije, protestovalo je u sredu ispred Upravne zgrade te ustanove, zahtevajući pravičnu raspodelu sredstava tog centra i deset odsto stimulacije za sve zaposlene.

Predsednik Novog sindikata KBC "Zvezdara" Miroslav Cvetković rekao je da je to štajk upozorenja čiji je cilj da upozna javnost sa problemima zaposlenih u tom zdravstvenom centru u kom se, kako je naveo, krše propisi Vlade Srbije.

"Tri godine pokušavamo da direktoru Aleksandru Miloševiću i njegovim stručnim službama ukažemo na nezakonit i nestručan rad, kao i na neracionalno i nenamensko trošenje sredstava samog centra, ali i Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje", naveo je Cvetković.

On je dodao da direktor ne odgovara na obraćanja predstavnika sindikata i da je rezultat toga da pojedinci, kako je kazao, čuvari tajni, postaju najplaćeniji radnici i umesto 32.000 dinara uplaćuje im se mesečno 200.000 dinara.

"U KBC 'Zvezdara' se krše svi zakoni, uredbe i propisi Vlade Srbije i Ministarstva zdravlja. Zaposlenima se neosnovano preti otkazom i sprovode se nezakoniti disciplinski postupci", istakao je on.

Pogledajte još