Partizan pobedio OFK

Golove za Partizan postigli su Nemanja Tomić u 28. i Ivan Ivanov u 43. minutu. Strelac za OFK Beograd bio je Batioha Augusto Batioha u 38. minutu.

Posle dva nerešena rezultata u prolećnom delu sezone, četvorostruki uzastopni šampion zabeležio je danas pobedu protiv mladog tima "romantičara", koji je imao nekoliko dobrih šansi.

Partizan je imao više loptu u posedu u prvom poluvremenu, ali je OFK imao bolje šanse. Crno-beli su poveli u 28. minutu iz slobodnog udarca, koji je Tomić sjajno izveo sa oko 25 metara.

OFK Beograd je imao dve dobre šanse u prvom poluvremenu, ali nije imao sreće da postigne gol.

Domaći tim je izjednačio u 38. minutu, kada je Stevan Marković prošao po desnoj strani i uputio precizan centaršut u drugi deo šesnaesterca. Batioha je praktično neometan skočio i glavom savladao Vladimira Stojkovića.

Samo pet minuta kasnije Partizan je opet poveo. Stefan Babović je kratko izveo korner, lopta je došla do Lamina Dijare, koji je u šesnaestercu pronašao Ivanova, a ovaj je glavom ubacio u gol loptu, koja nije dodirnula mrežu, ali je jasno prešla gol-liniju.

Partizan je igrao nešto bolje u drugom poluvremenu, ali je OFK imala najbolju šansu za gol.

U 69. minutu Nemanja Nikolić centrirao je iz slobodnog udarca i pronašao u šesnaestercu Milana Purovića, koji je prosledio loptu u gol, a Stojković je refleksno odbranio i poslao loptu u korner.

Crno-beli su posle toga rutinski sačuvali prednost.

Partizan sada ima devet bodova prednosti u odnosu na Crvenu zvezdu, koja od 18.30 dočekuje Smederevo.

Pogledajte još