Tadić da raspiše predsedničke izbore

BEOGRAD, 14. marta 2012. (Beta) - Predsednik Srpske napredne stranke (SNS) Tomislav Nikolić u sredu je na mitingu u Zemunu pozvao predsednika Srbije Borisa Tadića da raspiše i predsedničke izbore, pored parlamentarnih i lokalnih.

"Usudi se, raspiši predsedničke izbore. Čekamo te", rekao je Nikolić u Zemunu, na mitingu kojim su naprednjaci počeli zvaničnu predizbornu kampanju za parlamentarne i lokalne izbore zakazane za 6. maja

Lider naprednjaka je optužio Tadića da mu je stalo samo do političkih funkcija i da zato nije prihvatio njegove ranije zahteve da parlamentarni izbori budu održani mnogo ranije.

Nikolić je rekao da će SNS, ako pobedi na izborima, formirati vladu od 15 ministarstava i da će smanjiti, kako je rekao "preglomazni državni sektor", koji je, prema njegovoj oceni, prepun kadrova sada vladajuće koalicije.

Predsednik SNS-a je poručio da se zalaže za ostanak Kosova i Metohije u sastavu Srbije, kao i za nastavak kretanja Srbije ka EU, i saradnju sa Rusijom, SAD i drugim zemljama sveta.

Izborna lista SNS zvaće se "Pokrenimo Srbiju, Tomislav Nikolić", a na njoj će pored naprednjaka biti i Nova Srbija (NS), Pokret snaga Srbije Bogoljub Karić, Pokret socijalista i više manjinskih stranaka i udruženja.

Pogledajte još