Kompanija HCP izvozi 70 odsto proizvodnje

KRUŠEVAC, 15. marta 2012. (Beta) - Kruševačka kompanija HCP koja se bavi proizvodnjom i prodajom fiskalnih kasa i uredjaja za daljinski prenos podataka, 2011. godine je izvezla proizvode vrednosti 3,7 miliona evra, što ju je svrstalo medju deset najvećih izvoznika Rasinskog okruga.

"Prošle godine smo proizveli i prodali oko 50.000 uredjaja, od čega je 72 odsto izvezeno širom sveta. Najprisutniji smo na tržištu Etiopije, Federacije Bosne i Hercegovine, Nemačke, Rusije", rekao je agenciji Beta predsednik kompanije HCP Milomir Trošić.

Ta kompanija je, prema njegovim rečima, na području centralne i istočne Evrope pionir u razvoju komunikacije opreme putem GSM mreže i vodeća po proizvodnji i projektovanju uredjaja za prenos podataka putem GSM, GPRS i 3G mreže.

Kazao je da će u ovoj godini, koja je veoma teška za svetsku privredu, biti teško ponoviti takve rezultate u izvozu, ali uz ocenu da je kriza za inventivne kompanije šansa, očekuje da će osvajanjem novih, interesantnih i inovativnih proizvoda, uspeti da nastave uspešno poslovanje.

"Dizajnirali smo proizvode koji imaju 'tač skrin' (touć screen) i sa njima postajemo veoma konkurentni u Zapadnoj Evropi", rekao je Trošić.

Pogledajte još