Raspodela bonova za gorivo od subote

BEOGRAD, 15. marta 2012. (Beta) - Ministar poljoprivrede Srbije Dušan Petrović najavio je u četvrtak da će podela bonova poljoprivrednicima za regresirano gorivo za prolećne radove početi 17. marta, a distribucija goriva 22. marta.

Na konferenciji za novinare u Vladi Srbije on je rekao da će gorivo, koje će država subvencionisati sa 60 dinara, isporučivati Naftna industrija Srbije (NIS), sa kojom će danas biti potpisan ugovor.

Cena litra regresiranog dizela D2 biće 65 dinara, a cena evrodizela će biti formirana tako što će se obračunavati cena koja bude u tom trenutku na pumpama NIS-a umanjena za 60 dinara, rekao je Petrović.

Srpski ministar poljoprivrede je naveo da je prijavljivanje za regresirano gorivo počelo pre dva dana i da će trajati do 9. aprila.

Do srede je 40.000 poljoprivrednika podnelo zahteve za oko 15.000 tona regresiranog goriva, rekao je Petrović, navodeći da se zahtevi mogu podneti kod 1.500 asistenata savetodavaca i u 145 filijala i ekspozitura Trezora Ministarstva finansija.

Pogledajte još