Dolazak Ikee je konkretna korist od kandidature

BEOGRAD, 15. marta 2012. (Beta) - Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je u četvrtak da je dolazak švedske kompanije Ikea konkretna korist od dobijanja statusa kandidata za članstvo u EU.

"Dolazak kompanije kakva je Ikea u Srbiju i odluka o početku gradnje sa jasnim rokom završetka do kraja 2013. godine svedoči o konkretnim dobitima tog političkog čina dobijanja statusa kandidata", rekao je Tadić novinarima u Predsedništvu posle sastanka sa glavnim izvršnim direktorom kompanije Ieka Mikaelom Olsonom.

Tadić je naveo da je dolazak Ikee dobra vest za Srbiju i njene gradjane i da je to veliki podsticaj za industriju nameštaja i otvaranje novih radnih mesta.

Predsednik Srbije je naveo da će u narednom periodu biti otvoreno pet Ikeinih mega-marketa, od kojih bi prvi trebalo da bude otvoren do kraja 2013. godine, u Beogradu, prema Surčinu, a drugi će biti izgradjen na Koridoru 10 kod Bubanj Potoka.

"Kasnije će se graditi tržni centru u Nišu i Novom Sadu i na kraju u centralnoj Srbiji, u okolini Čačka i Kraljeva a biće povezan ui Kragujevac, tako da će praktično čitava Srbija biti pokrivena Ikeinim tržnim centrima", rekao je Tadić.

Pogledajte još