Svetski tamburaški festival u Novom Sadu

NOVI SAD, 15. marta 2012. (Beta) - Grad Novi Sad prihvatio je inicijativu da se Svetski tamburaški festival ubuduće održava u glavnom gradu Vojvodine, izjavio je u četvrtak gradonačelnik Igor Pavličić.

"Zahvaljujući simbolu Vojvodine, muzičkom instrumentu tamburi, na mapu grada ucrtavamo još jedan prestižan festival koji će okupiti ljude željne kvalitetne muzike iz celog sveta", rekao je Pavličić na konferenciji za novinare.

Pavličić je ocenio da se to uklapa u inicijativu da se Novi Sad kandiduje za Evropsku prestonicu kulture, jer će grad dobiti još jedan festival, pored postojećih po kojima je prepoznatljiv.

"Nadam se da će ambijent Petrovaradinske tvrdjave, na kojoj je svirao i legendarni Janika Balaž sa svojim tamburašima, doprineti da ljubitelji tamburice u potunosti uživaju u tom festivalu", rekao je Pavličić.

Idejni tvorac festivala "Tamburica fest" koji se tradicionalno održava u junu vojvodjanskom mestu Deronje Jovan Pejčić rekao je da će Svetski tamburaški festival biti deo te manifestacije.

Pogledajte još