Sporting eliminisao Građane

Siti je večeras u revanšu na svom terenu pobedio sa 3:2, ali je Sporting u prvom meču dobio 1:0.

Portugalci su poveli sa 2:0 golovima Matijasa Fernandesa u 33. i Rikija van Volfsvinkela u 40. minutu.

Siti je u drugom poluvremenu uspeo da preokrene rezultat golovima Serhija Aguera u 60. i 82. i Marija Balotelija u 75. minutu iz penala, ali nije uspeo da postigne još jedan gol koji bi mu doneo prolaz u četvrtfinale.

Domaćin je imao odličnu priliku u petom minutu sudijske nadoknade vremena da postigne četvrti gol, ali je lopta posle šuta glavom golmana Džoa Harta završila pored gola, a sudija je odmah posle toga svirao kraj.

Grčki Olimpijakos dočekao je ukrajinski Metalist iz Harkova sa prednošću od 1:0 iz prvog meča i poveo golom Ivana Markana u 14. minutu.

Međutim, gosti su uspeli da preokrenu rezultat u poslednjih 10 minuta revanš meča i golovima Kristijana Viljagre i Marka Devića odu u četvrtfinale.

Još jedan preokret napravili su fudbaleri nemačkog Šalkea koji su posle zaostatka od jednog gola iz prvog meča, večeras u revanšu na svom terenu pobedili holandski Tvente sa 4:1.

Trostruki strelac za Šalke bio je Klas Jan Huntelar, dok je jedan gol postigao Džermejn Džons. Tvente je na tom meču poveo golom Vilijama Jansena u 14. minutu.

Atletiko iz Madrida je u gostima savladao turski Bešiktaš sa 3:0 golovima Adrijana Lopesa, Radamela Falkaa i Eduarda Salvija i sa ukupnih 6:1 prošao u narednu rundu.

Žreb za četvrtfinale Lige Evropa održaće se sutra u 13.00 u Nionu.

Rezultati osmine finala Lige Evropa:

Udineze - AZ ALKMAR 2:1 (0:2)
ATLETIK BILBAO - Mančester junajted 2:1 (3:2)
HANOVER - Standard Lijež 4:0 (2:2)
PSV Ajndhoven - VALENSIJA 1:1 (2:4)
Bešiktaš - ATLETIKO MADRID 0:3 (1:3)
Olimpijakos - METALIST HARKOV 1:2 (1:0)
Mančester siti - SPORTING LISABON 3:2 (0:1)
ŠALKE - Tvente 4:1 (0:1)

- Velikim slovima ispisana su imena ekipa koje su se plasirale u četvrtfinale.

Beta

Pogledajte još