Premijer vraća bebama osmeh na lice?

"Da bi se predupredile zloupotrebe i da bi pozitivne efekte ove mere imali isključivo roditelji sa decom, predlogom zakona biće omogućen povraćaj PDV-a na kupljenu hranu i opremu za bebe", piše u saopštenju i dodaje da će izmene Zakona o PDV-u odmah biti dostavljene Skupštini na usvajanje.

Cvetković i ministar poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede Dušan Petrović sastali su se u petak sa inicijatorima akcije za ukidanje PDV-a i ograničavanje marži na opremu i hranu za bebe.

Oni su, kako je navedeno u saopštenju, istakli da podržavaju akciju "Glasaj za bebe", kao i da su u poslednjih nekoliko meseci razgovarali sa predsednikom Srbije Borisom Tadićem koji se založio da se nađe rešenje da se roditelji oslobode troškova PDV-a na opremu i hranu za bebe, kao i da se ograniče marže na te proizvode.

Petrović je istakao da ministarstvo na čijem je čelu već analizira marže na opremu i hranu za bebe i da će u narednom periodu biti doneta uredba kojom će biti ograničene trgovačke marže na te proizvode.

BEOGRAD, 16. marta 2012. (Beta)

Pogledajte još