Haški tribunal ugrožava zdravlje Šešelja

BEOGRAD, 18. marta 2012. (Beta) - Srpska radikalna stranka (SRS) ocenila je u nedelju da Haški tribunal na sve načine pokušava da ugrozi zdravlje i odbranu Vojislava Šešelja i kao primer navela iznenadno zakazivanje statusne konferencije u predmetu za nepoštovanje suda, jedan dan pre nastavka završne reči lidera radikala.

Na konferenciji za novinare, Šešeljev pravni savetnik Dejan Mirović rekao je da je sekretarijat Haškog tribunala u petak zakazao statusnu konferenciju za nepoštovanje suda, iako je Šešelj usred završne reči, koja treba da bude okončana u utorak ili sredu.

Mirović je rekao da se radi o "bezobrazluku" tog suda jer će Šešelj morati da nepotrebno odlazi u sudnicu iz pritvorske jedinice, umesto da priprema odbranu, i podsetio da je lider radikala pre nešto više od nedelju dana imao višesatnu operaciju na srcu pa postoji bojazan da će mu biti ugroženo i zdravlje.

"Zbog čega je bila potrebna ta žurba? Hoće li Šešelj negde da ode iz pritvorske jedinice? Podsetiću da se radi o čoveku koji je već devet godina u pritvoru, bez presude, što je najduže u Evropi. Pravni razlozi za tako nešto ne postoje", rekao je Mirović.

Pogledajte još