Džepni Mister Univerzum napunio 100 godina

KALKUTA, 18. marta 2012. (Beta-AP) - Jedan od najnižih pobednika takmičenja za Mister Univerzuma, Indijac Manohar Aih, napunio je 100 godina, i rekao da je ključ njegove dugovečnosti u sreći i životu bez napetosti.

Manohar Aihi, visok 150 santimetara, prevazišao je mnoge prepreke, uključujući veliko siromaštvo i boravak u zatvoru i uspeo da pobedi na svetskom izboru za Mister Univerzuma u Londonu 1952. godine.

Njegova deca, unuci i praunuci okupili su se u nedelju u istočnom indijskom gradu Kalkuti da proslave njegov rodjendan.

Aih je rekao da je sposobnost da s lakoćom prihvata probleme i da ostane srećan i kada ima teškoće tajna njegovog dugog života, kao i to što jede jednostavnu hranu, - mleko, voće i povrće sa pirinčem, ribom i sočivom. Kaže da nikad nije okusio alkohol i nikad nije pušio.

"Nikad ne dozvolim da me obuzme bilo kakva napetost. Morao sam da se borim da zaradim novac od mladosti ali kakva god da je bila situacija ostajao sam srećan", rekao je Aih u sobi ukrašenoj brojnim posterima i slikama is vremena kada je osvajao nagrade.

Aih je rodjen u malom gradu Komili u Bengalu, bio je žgoljav dečak ali ga je još u školi privuklo vežbanje i bodibildnig kada je video rvače.

Pogledajte još