Milena Dravić otvara Dane komedije

JAGODINA, 19. marta 2012. (Beta) - U Jagodini će u ponedeljak početi festival "Dani komedije" koji će otvoriti glumica Milena Dravić, ovogodišnja dobitnica najvećeg priznanja festivala-nagrade za životno delo "Zlatni ćuran", kada će joj i biti uručena nagrada.

Posle svečanog otvaranja prvu takmičarsku predstavu "Svojta" po tekstu Nebojše Romčevića i u režiji Nikole Zavišića izvešće glumci pozorišta "Boško Buha" iz Beograda.

Drugog dana na repertoaru je predstava "Sedam i po" po tekstu Miroslava Momčilovića i režiji Darijana Mihajlovića. Predstava je uradjena u koprodukciji Ateljea 212, Novosadskog pozorišta i Narodnog pozorišta Banja Luka.

Narednog dana je Nušićeva "Ožalošćena porodica" u režiji Andraša Urbana i izvodjenju Narodnog pozorišta iz Niša.

Četvrtu takmičarsku predstavu "Kumovi" po tekstu i u režiji Dušana Kovačević izvešće glumci Zvezdara teatra iz Beograda.

Glumci Narodnog pozorišta iz Subotice odigraće, petog festivalskog dana, "Komediju zabune" po tekstu Vilijama Šekspira i u režiji Milana Neškovića.

Pretposlednja predstava je "Urnebesna tragedija" u izvodjenju Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada, po tekstu Dušana Kovačevića i u režiji Maje Grgić.

Poslednja takmičarska predstava biće "Dobri ujkica" po tekstu Alana Ejkborna, u režiji Stefana Sablića i izvodjenju članova Ustanove kulture "Vuk Karadžić" iz Beograda.

Poslednjeg dana 41. festivala, 27. marta, u čast nagradjenih, glumci pozorišta "Slavija" iz Beograda odigraće "Dogodine u isto vreme" Bernarda Slejda, a u režiji Božidara Djurovića. Tog dana svečano će biti dodeljene nagrade.

Žiri ovogodišnjih "Dana komedije", u sastavu reditelj Jug Radivojević, i glumci Dara Džokić i Dragiša Milojković, odlučivaće o najboljoj predstavi koja će dobiti nagradu "Mija Aleksić", a najboljim glumačkim ostvarenjima i najboljoj režiji pripašće statueta Ćuran.

Pogledajte još