Makedonski i kosovski Tači na istoj liniji

SKOPLJE, 19. marta 2012. (Beta) - Dva Tačija, makedonski i kosovski, na istoj su liniji jer podržavaju Veliku Albaniju, ocenjuje skopski list Dnevnik, navodeći da je lider Demokratske partije Albanaca Menduh Tači podržao stav kosovskog premijera Hašima Tačija da bi za Albance bilo najbolje da žive u istoj državi.

Time, kako navodi Dnevnik, ne samo kosovski, već i lokalni (makedonski) političari podrivaju pozicije Makeodnije.

Lider opozicione makedonske stranke koja okuplja etničke Albance - Menduh Tači je svoje stavove izneo u intervjuu albanskoj televiziji "Ora vesti", piše Dnevnik i prenosi da je rekao kako su Makedonci fašizoidno raspoloženi prema Alnacima, više nego pre 20 godina i kako će se vladajuća koalicija (u Makedoniji) raspasti posle majskog samita NATO u Čikagu.

"Makedonija je veštačka zemlja, država eksperiment, rekao je Menduh Tači za albansku TV, prenosi Dnevnik dodajući da on tvrdi da u Makedoniji preziru albanske političare i da je Ohridski okvirni sporazum za DPA mrtav.

Menduh Tači naveo je i tri razloga za prevremene parlamentarne izbore u Makedoniji, a to su, prenosi Dnevnik, blokada integracionih procesa, etnička napetost i ekstremno osiromašenje gradjana.

Pogledajte još