Za koga biste radije glasali - plejboja ili košarkaša?

Sportisti, manekeni, pevači i glumci možda će scenu zameniti poslaničkim klupama. Posle sledećih izbora u skupštinske klupe mogli bi da sednu glumci Bora Todorović i Seka Sablić ispred "Preokreta", dok bi naprednjaci u parlament mogli da uvedu srpskog plejboja Vladu Mandića ili kontroverznog košarkaša Milana Gurovića, saznaje "Alo!".

Uzdanice SNS-a

U stranci Tomislava Nikolića ozbiljno razmišljaju da na svoju listu stave rukometaša Mandića, poznatog po ljubavnim avanturama sa dobrim delom srpske estrade. Naprednjaci nisu isključili ni mogućnost da narodnim tribunom učine košarkaša Milana Gurovića, čija je tetovaža četničkog generala Draže Mihailovića izazvala brojne polemike u javnosti, piše "Alo".

Uzdanice LDP-a

Prema nezvaničnim informacijama na listi LDP-a će se sigurno naći i legendarni glumački dvojac Todorović-Sablić, koji su ulogama Kristine i Đenke ušli u antologiju srpske kinematografije.

Uzdanice DS-a

Izbornu listu za parlamentarne izbore proteklog vikenda predala je i koalicija oko DS-a. Na prvom mestu se našao zamenik predsednika DS-s Dragan Đilas, a sledi Ružica Đinđić. Premijer Mirko Cvetković nalazi se na 13, a šef diplomatije Vuk Jeremić na 16. mestu na listi. Ni Tadićeva lista nije ostala bez poznatih. Ispred DS-a na njoj su se našli glumac Branko Cvejić, Bane Bumbar u seriji "Grlom u jagode" i bivši reprezentativac u rukometu Nedeljko Jovanović.

Selebriti poslaničke kandidate na ovoj listi dao je i lider SDPS-a Rasim Ljajić, pa su se iza Tadićevog imena našli maneken i voditelj Ivan Bauer, glumci Vesna Stanković Milekić i Marko Stojanović, kao i reditelj Jug Radivojević.

Uzdanice DSS-a

U odnosu na 2008. na listi DSS-a nema poznatih, a ni većih iznenađenja. Uz Vojislava Koštunicu nalaze se i  Slobodan Samardžić, Nenad Popović, Sanda Rašković Ivić, Aleksandra Popović, Miloš Aligrudić, Marko Jakšić...

Izbornu listu su najdrastičnije skresali radikali, pa su na iznenađenje mnogih ovog puta sa nje izostali drugi čovek SRS-a Dragan Todorović i Gordana Pop Lazić. Radikali se ipak nisu odrekli Lidije Vukićević, ali je zgodna glumica završila tek na 27. mestu, što joj bitno smanjuje šansu da i u sledećem sazivu uđe u Skupštinu.

URS bez uzdanica

Listu URS-a predvode Mlađan Dinkić, Veroljub Stevanović, Maja Gojković, Verica Kalanović, Suzana Grubješić, Boško Ničić... Kako kažu, na listi nemaju poznate ličnosti van politike, jer se ne bave estradizaciom.

Pogledajte još