Ponovo radi “Devetka”

U srcu Košutnjaka, oazi mira, tišine i zelenila smestila se nacionalna kuća - restoran „Devetka“, koji je svečanim koktelom, ponovo otvorio svoja vrata kako bi zadovoljio sva vaša čula. U etno kući prefinjenih ukusa i odabranih vina uživale su mnoge poznate ličnosti

Restoran duge tradicije osnovan je šezdesetih godina na mestu napuštene železničke stanice kod Pionirskog parka. Osnovao ga je Aca Romić, legenda beograskog ugostiteljstva, a ime "devetka" dao je po svojoj prvoj kafani koja se nalazila u krugu tramvajske linije 9. Inače sve kafane u kojima u radio nosile su isti naziv - jednostavno broj devet. Restoran ubrzo postaje brend i pojam dobre nacionalne kuhinje i usluge, pa skoro i da nema osobe koja bar jednom nije posetila neku od njegovih kafana.

Posle godinu dana rekonstrukcije, restoran sija novim sjajem ali ovoga puta po svim normama svetskog ranga, zadovoljavajući sve standarde kakve i zaslužuje.

Uređen je u kombinaciji nacionalno-starogradskom i modernom stilu. Prostire se na tri nivoa. Ima restoran salu gde nudi usluge nacionalnih i internacionalnih jela i vina. Kamin salon u čijoj ponudi su kvalitetna pića, banket salu za porodične i poslovne svečanosti do 300 mesta i prelepo uređenu baštu i sve u najvišoj kategoriji sa četiri zvezdice. U toku sledeće godine biće otvorena pivnica i vinoteka u prizemlju.

Uz zvuke starograske muzike poput “Donesi vina krčmarice”, Bolujem ja, boluješ ti”, “Pred Senkinom kućom” i kulinarskim đakonijama srpske kuhinje uživali su svi, i mlađi i stariji. I svi su se složili u jednom, da je ovde sve za desetku, a samo je ime “Devetka”.

Kažu da je kafana najlepša čitanka života. Pa proverite zašto je to tako!

Tekst: Jelena Antonijević
Foto: Marko Risović

Pogledajte još