Srbija može da izvozi voće u Kinu

KRUŠEVAC, 19. marta 2012. (Beta) - Gradonačelnik Kruševca Dragan Jovanović izjavio je u ponedeljak da postoje uslovi za izvoz voća i povrća iz Srbije u Kinu.

"Srpska preduzeća bi mogla da ostvare saradnju s manjim fabrikama i preduzetnicima iz Kine, a od naših proizvoda bili bi interesantni voće i povrće, konkretno suve šljive, kao i vina", rekao je novinarima Jovanović nakon dvadesetodnenog boravka u Kini.

Jovanović je predvodio sedamnaestočlanu delegaciju predstavnika lokalnih samouprava iz Srbije koji su na osnovu sporazuma vlada dveju zemalja tokom posete Kini pohadjali seminar iz oblasti lokalnog i regionalnog ekonomskog razvoja.

Gradonačelnik Kruševca je istakao da je bio zadivljen poslovanjem fabrike Koer, koja je pre dvadeset godina proizvodila frižidere, a danas ima 1.200 proizvoda iz oblasti bele tehnike i elektronike i zapošljava 98.000 radnika.

"Predstavnici te fabrike su na pitanje da li bi otvorili fabriku u Kruševcu odgovorili da je za to još rano, ali da jesu zainteresovani za srpsko tržište", rekao je Jovanović.

Pogledajte još