Gej nelagoda, ili ?

Pa tako i u slučaju homoseksualaca, kojih se mnogi muškarci otvoreno gnušaju, dok drugi u svakom slučaju osećaju nelagodu. U psihologiji već postoji izraz "homofobija" za ovu vrstu neracionalnog straha.

Dok psiholozi donekle još opravdavaju ovu vrstu straha u mlađem uzrastu kod tinejdžera, govoreći o potrebi izgradnje vlastitog identiteta, kada su u pitanju zreli muškarci radi se o mnogo dubljem poremećaju.

Psiholozi i psihijatri tvrde da se iza nepromišljenih strahova krije želja za homoseksualnim odnosom ili kako naš narod kratko kaže, "svako se češe tamo gde ga svrbi".

Dakle, ako ste muško i više volite žene, ili ako ste žensko i više volite muškarce, nema razloga da razmišljate o tome da li će vas prisutnost nekog homoseksualca učiniti gejem.

Sa stanovništa mentalnog zdravlja homoseksualnost je sedamdesetih godina izbačena iz dijagnostičkog sistema mentalnih poremećaja, kada je ustupila mesto homofobiji, to jest poremećaju koji se zasniva na strahu od različitih aspekata homoseksualnosti, tvrde stručnjaci.

Pogledajte još