Radnici Magrohroma u utorak u Beogradu

KRALJEVO, 19. marta 2012. (Beta) - Više od dvesta bivših radnika kraljevačkog Magnohroma u utorak ujutro će iz Kraljeva krenuti pešice prema Beogradu da protestuju ispred Agencije za privatizaciju i Ministarstva ekonomije Srbije zbog toga što im nisu isplaćene zarade po osnovu pravosnažnih sudskih presuda.

Jedan od predstavnika radnika Lazar Pavlović rekao je da je od gradonačelnika Kraljeva Ljubiše Simovića zatraženo da obezbedi autobuse, kako radnici ne bi pešačili do Beograda.

"Videćemo sutra ujutro da li ćemo morati peške da se uputimo do Beograda, jer nas više nikakvi pregovori ne interesuju, već samo isplata našeg novca po pravosnažnim sudskim presudama", kazao je Pavlović agenciji Beti.

Gradonačelnik Simović je kazao da je lokalna samouprava podržala bivše radnike Magnohroma u delu legitimnosti njihovih zahteva povodom potraživanja zaostalih plata i donošenja konačne presuda Ustavnog suda, kao i da su tim povodom organizovani sastanci u Ministarstvu za ekonomiju i Agenciji za privatizaciju.

"Rezultat tih sastanaka je jedina realna ponuda, a to je da se zaostale plate nadoknade prodajom Magnohroma, a da se ostatak duga prema radnicima sistemski uredi", rekao je Simović.

Pogledajte još