Pajtić i Kuntić ozvaničili koaliciju DS i DSHV

SUBOTICA, 20. mart 2012. (Beta) - Potpredsednik Demokratske stranke i premijer vojvodjanske Vlade Bojan Pajtić i lider Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini Petar Kuntić ozvaničili su koaliciju te dve stranke na gradskom i pokrajinskom nivou.

Potpredsednik DS Bojan Pajtić je istakao da su manjinske nacionalne zajednice prirodni partneri demokratama i da je to partnerstvo i potvrdjeno funkcijama na kojima su u vojvodjanskoj vlasti manjine.

On je istakao da su protekle godine pokazale da je koalicija DS-DSHV bila konzistentna i dala rezultate i upozorio da u Srbiji još uvek deluju opcije koje su u prošlosti vodile izrazitu antimanjinsku politiku.

Predsednik DSHV Petar Kuntić je istakao da i pored problema s kojima se suočava hrvatska zajednica u Srbiji, ne treba zaboraviti da je Zakon o pravima manjinskih nacionalnih zajednica usvojen u vreme kada je nosilac vlasti u Srbiji bila Demokratska stranka.

"Manjinske nacionalne zajednice se ne mogu kockati i ulaziti u partnerstvo sa opcijama koje su u proslošti imale izrazito antimanjinsku politiku, naš stav je jasan, naša saradnja s DS je jasno definisana i nadamo se da ćemo uz podršku naše zajednice doprineti ukupnoj pobedi demokratske opcije u Srbiji", rekao je Petar Kuntić.

Pogledajte još