Nadlanovci intervjuisali Željka Joksimovića

Pozivali smo Nadlanovce da postave pitanje našem predstavniku na Eurosongu 2012 preko naših Facebook i Twitter profila. Naši čitaoci imali su ekskluzivnu priliku da budu kreativni i sami naprave intervju sa Željkom Joksimovićem!

Željko je poslednjih dana napravio pometnju na domaćoj sceni pesmom "Nije ljubav stvar". Mnogi kažu da je pesma plagijat, a Željko ne želi da komentariše glasine. Takođe kaže da je Eurosong prilika da se svako pokaže, kao i da se svaka zemlja predstavi na pravi način.

Izdvojili smo nekoliko zanimljivijih pitanja na koje je Željko odgovorio.

Nee-Co Robotti: Da li će promotivnu kampanju pratiti i spot za pesmu kojom će nas predstavljati na takmičenju?

- Promotivnu kampanju u ovom trenutku prati spot iz emisije "Evropska pesma" koji je prilagođen nameni. Imamo u planu da uradimo i video spot koji će siguran sam pospešiti celu stvar oko prezentacije naše kompozicije.

Velja Sljubura Montaleone: Da li je srećan da po drugi put predstavlja našu zemlju na Eurosongu, i da li to gleda kao veliku obavezu ili privilegiju?

- Svakako da sam srećan. Ujedno, to je ogromna obaveza i odgovornost. Nije mi bilo ni malo lako kada sam radio na kompoziciji. Izazov ponekad može da bude u velikoj koliziji sa odgovornošću.

@Sanjalica Šta da posetim kad me put navede u Valjevo?

- Valjevo je vrlo lep grad, koji se ne nalazi daleko od Beograda. Puno je lepih mesta, ali svako ko dođe u Valjevo mora da poseti Tešnjar, deo koji je autentičnog izgleda koji datira iz doba Turske vladavina u nas. Tešnjar, mesto gde se u Valjevu praktično nalazi i moja kuća, mnogo je puta sniman za potrebe domaće i strane kinematografije.

@Belgrade Odakle ne crpi inspiraciju?

- Iz svega sto je negativno.

@Filmnadlanu Koja su Željkova tri najomiljenija filma svih vremena, a koja tri filma je pogledao u poslednje vreme a da su mu baš "legli"?

- U poslednje vreme više gledam strane serije. Ponekad se osećam tako navučeno na iste, da ponekad svoje obaveze ispomeram tako, da odgledam nešto do kraja. Volim domaću kinematografiju i po tom pitanju sam jako dobro informisan. Ne bih izdvajao nijedan film. Obožavam Maratonce, ali to više nije stvar ukusa, već opšteg obrazovanja.

@DooConsult Pitajte Željka koji program koristi za normalizaciju jačine zvuka kada sempluje pesme za ESC.

- To se zove masterizovanje snimka. Kada se završi mix, numera se masterizuje, odnosno, prilagođava spravama koje je kasnije emituju. Cd player TV, radio... U mom studiju postoji odeljak za mastering, ali često posegnem i za nekim drugim mastering inženjerima. Radio sam sa James Cruzom, dobitnikom nekoliko grammy-a, Vladom Melerom.... Ponekad je lakše kada vam pesmu masterizuje neko novi. Mi volimo da kažemo: "neko novo uho" jer kada se pesma izrađuje, producent ili aranžer su previše u njoj, tako da novo lice dođe kao najbolje rešenje.

Pogledajte još