Žoao Avelanž u bolnici

Bolnica Samaritano u Rio De Žaneiru saopštila je da je Avelanž primljen u nedelju uveče zbog infekcije. "Njegovo stanje je ozbiljno i zahteva posebnu pažnju", rekao je doktor Žoao Mansur Filjo.

Avelanž je krajem prošle godine podneo ostavku u Međunarodnom olimpijskom komitetu, navodeći kao razlog zdravstvene probleme. Ostavka je usledila dok mu je pretila suspenzija zbog optužbe da je primio mito od milion dolara tokom 1990-ih godina. Slučaj je zatvoren posle njegove ostavke.

Avelanž će u maju napuniti 96 godina. Predsedavao je FIFA od 1974. di 1998. godine, kada ga je nasledio sadašnji čelnik Sep Blater. Ostao je počasni predsednik svetske kuće fudbala.

Taj bivši olimpijski plivač i vaterpolista bio je predsednik Fifa 24 godine i zaslužan je što je fudbal postao globalna igra. On je proširio Svetsko prvenstvo sa 16 na 32 tima.

Avelanž će u maju napuniti 96 godina. Predsedavao je FIFA od 1974. do 1998. godine, kada ga je nasledio sadašnji čelnik Sep Blater. Ostao je počasni predsednik svetske kuće fudbala.

Beta

Pogledajte još