Da li nas je Luj ili Luis Viton zasmejavao u "Mamurluku 2"?

Filmski studio "Vorner" (Warner Bros.) ne prestaje da ima probleme sa filmom "Mamurluk u Bangkoku" (The Hangover Part II). Prvo je jedan majstor tetovaže tvrdio da su mu producenti ukrali ideju, zatim je jedan kaskader tražio odštetu jer je, navodno, na setu ovog filma pretrpeo potres mozga, a sada se javio i renomirani modni brend "Luj Viton" (Louis Vuitton) koji traži nadoknadu zbog upotrebe kopije njihove torbe u ovom blokbasteru.

Torbu koja se šaljivo zove "Luis Viton" (Lewis Vuitton) napravila je kinesko-američka kompanija "Diophy". Ona se pojavljuje u jednoj sceni (pogledaj je dole), naravno, kao parodija na bezbroj lažnih torbi sa potpisom "Luj Viton" kojih ima više nego originala širom sveta.

- Problem je u slobodi autora da u filmu koriste stvari iz stvarnog života, uključujući i poznate brendove pa čak i krivotvorene proizvode, a sve u svrhu stvaranja umetničkog dela. Vlasništvo nad nekim brandom nosi sa sobom mnogo mogućnosti, ali ne i pravo na izmenu ili zabranu kreativnog izražavanja - objašnjava za "The Guardian" svoj stav pravni tim studija "Vorner" koji će tražiti odbacivanje tužbe.

Naravno, nema slučajnosti kada smislene i besmislene tužbe "zakucaju" na vrata. Uzrok je: uspeh! Ovaj film je zaradio više od pola milijarde dolara i smatra se jednom od najuspešnijih komedija svih vremena.

Pogledaj scenu sa Luisom Vitonom!

Pogledajte još