Lidl gradi prodavnicu u Zrenjaninu

ZRENJANIN, 20. marta 2012. (Beta) - Nemački trgovinski lanac Lidl ugovorio je kupovinu zemljišta za prvi supermarket u Srbiji, koji će biti izgradjen u Zrenjaninu, saopšteno je u utorak iz Kabineta gradonačelnika Zrenjanina.

Kako se precizira u saopštenju, ugovor o kupovini zemljišta kod glavne autobuske stanice u Zrenjaninu potpisali su krajem prošle sedmice gradonačelnik Zrenjanina Mileta Mihajlov i predstavnici kompanije Lidl Srbija supermarketi Nikola Jelić i Dragan Čigoja.

U Zrenjaninu je planirana gradnja supermarketa veličine oko 2.000 kvadratnih metara, u koji će biti investirano 1,5 miliona evra i u kojem će biti zaposleno 25 radnika.

Mihajlov je kazao da je potpisivanjem ugovora sa Zrenjaninom, Lidl praktično ozvaničio ulazak na srpsko tržište i istakao zadovoljstvo što je Zrenjanin prvi grad sa kojim je ovaj trgovinski lanac potpisao ugovor i otpočeo poslovanje u Srbiji.

Diskontni lanac Lidl je poslovanje u Srbiji registrovao 22. decembra 2010. godine. Osnivac firme je Lidl Srbija supermarketi, a osnivacki kapital je 20.000 evra.

Prema ranijim informacijama, Lidl bi trebalo da otvori prodavnice u dvadesetak gradova u Srbiji, a uobičajen modele poslovanje te kompanije je da kupi lokacije, a zatim u skoro isto vreme otvori niz prodavnica.

Pogledajte još