Ronaldo izjednačio Milerov rekord a oborio Peleov

DORTMUND, 22. juna 2006. (Beta-AP) - Fudbaler Brazila Ronaldo, svojim  drugim golom u utakmici protiv Japana, sa ukupno 14 pogodaka na Svetskim prvenstvima, izjednačio je rekord nemačkog golgetera Gerda Milera u ukupnom broju postignutih golova na Svetskim šampionatima.
Ronaldo je već prvim golom protiv Japana oborio  Peleov rekord u ukupnom broju postignutih golova za selekciju Brazila. To je u tom trenutku bio Ronaldov 13. gol, dok je legendarni Pele postigao 12.
Drugim golom Ronaldo je premašio Peleov rekord u selekciji Brazila za dva gola, a sada mu nedostaje samo jedan pogodak da postane najbolji strelac Svetskih šampionata svih vremena.
Ronaldo je prvi gol postigao glavom, a drugi u 81. minutu odličnim udarcem sa ivice kaznenog prostora. On će imati priliku da poboljša svoj skor jer je Brazil obezbedio učešće u osmini finala.On je imao dobru priliku i u sedmom minutu da postigne gol, ali je njegov šut zaustavio golman Japana, Jošikatu Kavaguči.
Ronaldu je ovo četvrto učešće na Svetskom prvenstvu. Za selekciju Brazila je igrao ukupno 102 puta i postigao 65 golova, dok je najbolji brazilski i svetski fudbaler svih vremena Pele za ekipu svoje zemlje igrao 114 puta i postigao 95 golova.
Ronaldo, koji je prema mnogima igrao veoma slabo na prethodne dve utakmice, uspeo je da na trećoj postigne dva gola. To će sigurno uticati na smanjenje tenzija i medijskog pritiska.
Brazilski napadač bio je najbolji strelac prošlog šampionata u Japanu i Južnoj Koreji na kojem je postigao osam golova.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.