Radnici Magnohroma ponovo blokirali Ibarsku

BEOGRAD, 20. marta 2012. (Beta) - Oko 200 bivših radnika kraljevačke fabrike "Magnohrom" koji su se u utorak ujutru pešice uputili u Beograd, u 16.40 ponovo su blokirali Ibarsku magistralu izmedju Čačka i Kraljeva i put prema Kragujevcu.

Bivši radnici koji su u osam časova pešice krenuli ka Beogradu i Vladi Srbije, tražeći, kako ističu, 18 zaradjenih plata, blokirali su tu deonicu, pa je saobraćaj na tom delu Ibarske magistrale u potpunosti zaustavljen.

Jedan od radnika Dušan Vuković rekao je agenciji Beta da se "ovako izmoreni i iscrpljeni", neće skloniti sa puta sve dok ne dobiju autobuse kojima bi mogli da se prevezu do Beograda.

On je rekao da očekuje i autobuse iz čačanske opštine.

Radnici "Magnohroma" su ranije istog dana na 12. kilometru od Kraljeva blokirali Ibarsku magistralu tražeći da im lokalna vlast da autobuse za nastavak puta do Beograda, gde žele da ih primi neko iz Vlade Srbije.

Deo bivših radnika koji protestuju zbog neisplaćenih zarada, ostao je u zgradi Skupštine opštine Kraljevo i odatle se neće pomerati dokle god se zaostale zarade ne isplate po osnovu pravosnažnih sudskih presuda.

Pogledajte još