Podsticaji za fabriku Svarovski u Subotici

BEOGRAD, 20. marta 2012. (Beta) - Predstavnici austrijske Kompanije Svarovski (Swarovski), Grad Subotica i Vlada Srbije potpisali u utorak u Beogradu ugovore o ustupanju zemljišta za gradnju fabrike kristala u Subotici i dodeli podsticaja za investitore.

Ugovore o dodeli sredstava za direktne investicije izmedju Vlade Srbije i kompanije "Svarovski" i o otudjenju gradjevinskog zemljišta u javnoj svojini bez naknade izmedju Grada Subotice i kompanije "Svarovski" Subotica d.o.o. i potpisali su sa predsednikom upravnog odbora kompanije "Svarovski" Markusom Langes-Svarovski ministar ekonomije i regionalnog razvoja Nebojša Ćirić i gradonačelnik Subotice Saša Vučinić.

Premijer Srbije Mirko Cvetković rekao je nakon potpisivanja u zgradi predsednika da ugovori znače ulaganje od 21 milion evra i zapošljavanje 550 ljudi.

On je kazao da dolazak kompanije "Svarovski" predstavlja ekonomsku korist za Srbiju i dokaz da je atraktivna za investitore, ali i "čast" jer je, kako je istakao, reč o velikoj svetskoj kompaniji.

Predsednik Srbije Boris Tadić koji je prisustvovao potpisivanju ugovora rekao je da kompanija "Svarovski" koja je počela kao porodični biznis, razvila se i postala jedan od lidera u proizvodnji nakita, treba da bude podstrek ljudima u Srbiji.

Pogledajte još