Debitanti na spisku Udovičića

BEOGRAD, 20. marta 2012. (Beta) - Trener srpske vaterpolo reprezentacije Dejan Udovičić saopštio je u utorak spisak igrača za pripreme krajem marta i početkom aprila na kome se pored već proverenih reprezentativaca našlo i pet debitanata.

Prvi put na pripreme najjačeg tima pozvani su Petar Filipović koji nastupa za grčku Patru, Luka Šaponjić iz Partizana, vaterpolista Beograda Nikola Eškert kao i Marko Matović i Srdjan Vuksanović iz Vojvodine.

"Želim da još jednom vidim sve igrače. Nema samo Alekse Šaponjića koji ima obaveze na školovanju u Americi. Ovo nije spisak za završne pripreme za Olimpijske igre. Planiram da tada bude u opticaju 17 ili 18 imena", kazao je Udovičić, a preneo sajt Vaterpolo saveza Srbije.

On je dodao i da će neki od igrača sa spiska činiti okosnicu B tima koji će se u 2013. takmičiti u Svetskoj ligi i na Univerzijadi.

Na kratkim pripremema koje će se održati od 29. marta do 5. aprila učestvovaće golmani Slobodan Soro, Branislav Mitrović i Gojko Pijetlović. Na poziciji centra biće Duško Pijetlović, Slobodan Nikić i Nemanje Ubović.

Na mestu beka igraće Vanja Udovičić, Milan Aleksić, Nikola Radjen a njima će se pridružiti i Miloš Ćuk, Stefan Mitrović, Marko Avramović, Filip Filipović, Andrija Prlainović, Boris Vapenski, Dušan Mandić i Živko Gocić kao i petorica debitanata.

Pogledajte još