Predsednički izbori neće biti 22. aprila

Predsednik Srbije Boris Tadić će se pri donošenju odluke o predsedničkim izborima "isključivo voditi državnim interesima, stabilnošću i razvojem zemlje", poručili su predsednikovi saradnici i demokrate, piše list "Danas".

Kako navodi taj list, predsednik Republike se ovom temom poslednjih dana uopšte nije bavio, jer je zauzet državnim poslovima i putovanjima po Srbiji u cilju podsticanja investicija, poljoprivrede i razvoja malih i srednjih preduzeća.

Kako su kazali njegovi saradnici, ekonomija je njegov i državni prioritet, za brižljivije razmatranje eventualnih predsedničkih izbora "uopšte nije imao vremena".

Tadićevi bliski saradnici tvrde za "Danas" da jedna dilema ne postoji - građani Srbije za predsednika Republike neće glasati 22. aprila.

U delu javnosti, ali i unutar same DS, spekuliše se da bi tog datuma mogao biti održan prvi krug predsedničkih izbora, kako bi drugi drug bio na Đurđevdan. Kada bi tako zaista bilo, izbori bi morali bili raspisani danas ili sutra, navodi "Danas".

"To nije tačno. Oni koji tako govore, pa čak i iz DS, bave se nagađanjima. Datum 22. april nije u planu", poručili su izvori "Danasa" iz najbližeg okruženja predsednika Republike.

"Danas" navodi da su i na Andrićevom vencu i u DS za taj list kazali da upozorenja koja na Tadićev račun poslednjih dana upućuju razni političari, pre svih Tomislav Nikolić i Ivica Dačić, nemaju efekta.

Pogledajte još