Platini oštro kritikovao Vengera

PARIZ, 23. septembra 2008. (Beta-Rojters) - Predsednik Evropske fudbalske unije (UEFA) Mišel Platini kritikovao je trenera Arsenala Arsena Vengera rekavši da više brine o biznisu nego o fudbalu, preneli su danas francuski mediji.

Platini je u danas objavljenom intervjuu francuskom listu "Dofine Libere", takođe odbacio Vengerov, ali i predlog drugih trenera, da se uvede video snimak na stadionu, kako bi se pomoglo sudijama.

"Ja pričam o fudbalu, a on pričao o biznisu. Molim Vengera ali i ostale trenere da prestanu", rekao je Platini.

Upitan da li će video snimci jednog dana biti dostupni sudijama na stadionu Platini je rekao: " Radujem se što Arsen Venger to neće doživeti".

Bivši francuski reprezentativac rekao je da je oduševljen pobedom rumunskog Kluža od 2:1 nad Romom u prvom kolu Lige šampiona.

"To je ono što fudbal čini divnim. A to ljudi kao Venger ne žele da vide, da mali klubovi pobeđuju velike, jer oni samo vode računa o svojim poslovima", dodao je.

Trener Arsenala Venger rekao je u izjavi za "L'Ekip" da je iznenađen Platinijevim agresivnim izjavama.

"Iznenađen sam agresivnim tonom koji je upotrebio Mišel Platini. Podržavam dobro finansijsko vođenje kluba i UEFA mora pođednako da podržava te ideje. Ja se borim za budućnost igre i fudbala", rekao je Venger.

Venger je branio svoj stav za korišćenje video snimaka na utakmicama, rekavši da bi to donelo više pravde na fudbalskim utakmicama.

"Istina je da podržavam video snimak kao pomoć za sudije, isto kao i ostali treneri, i mislim da bi UEFA trebalo da odigra važnu ulogu u tom procesu. Branim sportsku pravdu i UEFA bi trebalo da za to bude odgovorna", rekao je Venger.

Pogledajte još