Kako da odaberete pravu boju kose za vas?

Da li ste vatrena crvenokosa, zanosna plavuša ili klasična brineta, te koja vam boja najviše odgovara, pročitajte u ovom tekstu...

Za brinete

Skoro svakoj ženi dobro stoji odgovarajuća nijansa smeđe boje za kosu. Ukoliko je vaša kosa jako oštećena i pomalo dosadna, smeđa je pravo rješenje jer se na njoj najbolje reflektuje svetlost i kriju nedostaci lošeg tretiranja i održavanja kose.

Ako nemate puno vremena za česte odlaske frizeru, smeđu kosu je jednostavno i vrlo uspešno lako održavati i u vlastitom domu. Ako je kosa ošišana kratko i stepenasto odlučite se za svetlije nijanse smeđe na vrhovima, a dugoj kosi podarite snažniju čokoladnu boju. Izbegavajte lak za kosu jer ubija sjaj smeđe boje.

Za crvenokose

Ženama svetle, roskaste iil hladne puti, ova boja savršeno pristaje. Jako oštećena kosa nije pogodna za crvene nijanse. Frizeri savetuju da perete kosu što ćešće i koristite šampone za osetljivu kosu i obavezno preparate sa UV zaštitom s obzirom da crvena boja kose najbrže gubi postojanost.

Za plavuše

Ako ste kao dete bili plavi ili do kraja leta poprimili svijetlije nijanse kose ovo je pravi izbor za vas. Neki frizeri trude da skoro svakoj ženi dobro stoji odgovarajuća nijansa plave boje, a jedini nedostatak je što na održavanje ove boje morate uložiti dosta truda i novaca. U svakom slučaju izbegavajte proizvode koji sadrže alkohol jer on još dodatno isušuje kosu.

Pogledajte još