Bogdanović sa predstavnikom UN o Kosovu

BEOGRAD, 21. marta 2012. (Beta) - Ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović u sredu je na sastanku u Beogradu s pomoćnikom generalnog sekretara UN za politička pitanja Oskarom Fernandesom Tarankom ukazao da se u toj pokrajini i dalje krše ljudska prava i da se gradjani svakodnevno suočavaju s problemima.

Kako se navodi u saopštenju iz ministarstva za KiM, Bogdanović je zvaničniku UN rekao i da je za održavanje srpskih izbora na Kosovu i Metohiji, zakazanih za 6. maj, potrebna pomoć UNMIK-a i poštovanje Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti UN.

"Srbija je privržena mirnom načinu rešavanja problema, kompromisu i dijalogu, kao i implementaciji dogovorenih aranžmana u Briselu", rekao je Bogdanović.

Oskar Fernandes Taranka se, kako je navedeno, interesovao na koji način agencije UN mogu da pomognu poboljšanju održivog razvoja i života "običnih ljudi" u pokrajini.

Parlamentarni i lokalni izbori u Srbiji su zakazani za 6. maj, a kosovske vlasti su zapretile da će sprečiti njihovo održavanje na teritoriji Kosova.

Pogledajte još