Tuluz: Terorista mrtav ili živ?

Gean je, u izjavi za RTL radio, rekao da je Merah kazao da želi da "umre sa oružjem u rukama". "Čuli smo dva pucnja, ali nismo sigurni šta je u pitanju", naveo je Gean.

Francuski ministar unutrašnjih poslova je istakao da je i dalje prioritet da se Merah uhapsi živ. "Nadamo se da je još živ", dodao je Gean, prenele su agencije.

On je naveo i da je prilično čudno što Merah nije reagovao kada je policija izazvala niz eksplozija da bi privukla njegovu pažnju.

Kasno sinoć čule su se tri eksplozije kod zgrade, pa se pretpostvalja da je policija na taj način pokušala da Meraha natera da se preda.

Jedan stručnjak rekao je agenciji Frans pres da su detonacije znak da je policija krenula u napad. On je rekao da je prva eksplozija da se probije ulaz u stan gde je osumnjičeni zatvoren, a dve posle toga su namenjene da ga ogluve i onesposobe nekoliko minuta da reaguje.

Posle eksplozija nije se čula nikakva razmena vatre između osumnjičenog i policije, iako se veruje da je Mearh dobro naoružan.

Osumnjičeni Mohamed Merah preuzeo je u razgovoru s policijom odgovornost za tri napada u kojima je ubijeno sedam ljudi - troje jevrejske dece, rabin i tri vojnika u oblasti Tuluza.

Pogledajte još