Srbija prvi put deo studije Mediascope Europe 2012

Mediascope Europe je jedinstvena studija koja prati promenu ponašanja celokupne populacije u upotrebi online medija, radija, televizije, mobilnih telefona, novina i časopisa. U okviru studije biće predstavljeno devet ključnih tema, a između ostalog i: evolucija medijskog multitaskinga, povezivanje potrošača sa online brendovima, stvaranje i razvoj online medija uključujući upotrebu interneta putem mobilnih telefona, tableta i konzola za video-igre. Upotreba društvenih medija će takođe biti jedna od tema istraživanja, kako bi se stvorila celokupna slika o interaktivnom potrošaču. U svim državama će se koristiti ista online metodologija, što podrazumeva preko 50.000 istaživačkih uzoraka.

Ovakva vrsta istraživanja doprineće kvalitetnijem razvoju marketinga, oglašavanja, kao i tehnologije i komunikacija. Pored 15 tržišta koja su obuhvaćena prethodnim istraživanjem IAB Europe, u 2012. godini priključiće se nova tržišta, uključujući: Austriju, Bugarsku, Hrvatsku, Češku, Finsku, Grčku, Mađarsku, Irsku, Rumuniju, Slovačku, Sloveniju, Ukrajinu i Srbiju.

Sredinom juna, IAB Serbia će ugostiti Alison Fennah, potpredsednicu IAB Europe za istraživanje i analizu tržišta, koja će predstaviti jedan deo podataka iz istraživanja domaćoj publici.

Cilj asocijacije IAB Serbia je promocija razvoja digitalnog i interaktivnog marketinga i upoznavanje javnosti sa njegovim mogućnostima i prednostima, kao i promocija evropskih IAB vrednosti na lokalnom nivou.

U Srbiji je izvođenje ove studije pomoglo 12 korporativnih članova IAB Serbia: Executive Group, Direct Media, Fastbridge, Huge Media, Infostud Group, Kreativa New Formula, Media House, Ringier Axel Springer, One Media (ZenithOptimedia), Media S SMVG, kao i portali sportal.rs i Nadlanu.com.

Pogledajte još