Sirijska opozicija kritikuje deklaraciju UN

BEJRUT, 22. marta 2012. (Beta-AFP) - Glavni opozicioni pokret Sirijski nacionalni savet osudio je u četvrtak deklaraciju UN kojom se traži okončanje nasilja u Siriji, ocenjujući da ona daje dodatno vreme režimu za nastavak zločina.

"Takve deklaracije, usvojene dok se nastavljaju ubistva, daju priliku (predsedniku Bašaru) Asadu da nastavi svoju destruktivnu politiku kako bi ugušio revoluciju sirijskog naroda", rekao je član izvršnog odbora tog Saveta Samir Našar.

Nadamo se da će Savet bezbednosti, kako je kazao Našar, "govoriti jedinstveno, ne kroz deklaracije već kroz rezolucije čiji cilj treba da bude zaustavljanje ubistava i masakra nad sirijskim narodom koji sprovode Asadove snage".

"Vreme je da Savet bezbednosti UN iskoristi svoju snagu i moć i zaustavi" nasilje u Siriji gde je ubijeno najmanje 9.000 ljudi, rekao je Našar u telefonskoj izjavi iz Istanbula.

Ističući da "nikakav kompromis nije moguć sa Asadovim režimom", Našar je ocenio da "Asad mora da ode kako bi bila otvorena vrata za politička rešenja da bi se Siriji omogućilo da izbegne katastrofu gradjanskog rata koji se nazire na horizontu".

Pogledajte još