Modeli u slikama

Modna kuća "Zekstra" je za  novinare i modne fanatike organizovala izložbu fotografija uglednog modnog fotografa Miloša Nadaždina. Na zidovima galerije New Moment našli su se najnoviji modeli za jesen / zimu 2008/09, koje će publika imati prilike da vidi na velikoj reviji 4. oktobra u Expo centru

Preko 100 modela koje će na reviji poneti čak 45 manekena, radilo je četiri kreatora - Zoran Stanić, Saša Vidić, Slavica Petrović i Danijela Glišić. Ovu priliku su iskoristili i s ponosom objavili da će se njihovi modeli od 1. novembra prodavati u Johanezburgu. Pohvalno nema šta! Tim povodom kreatorka muške linije Slavica Petrović ispričala nam je čime se vodila kada je pravila kolekciju, koje je materijale i boje koristila.

- Inspiracija mi je uvek usmerena ka svetskim trendovima. Kolekcija je klasična ali ne i dosadna, a boje su tamnije jer je to zimski trend. Kvalitet materijala mi je jako bitan, a koristila sam vunu, štof, kašmir, moher, pamuk i neki novi materijal sa elastinom. Ono što bi jedan muškarac u trendu morao da ima u svom ormanu ove zime je tamno sivo odelo sa jednim redom kopčanja, užih nogavica, s klasičnom belom košuljom, šalom, lakovanim cipelama, a za glavu se pored šešira prepuručuju džokej kačketi ili vunene kape.

Jedan od kreatora ženske kolekcije, tačnije linije „Zekstra Red Carpet“, Saša Vidić, predstavio je svoju seksi, elegantnu i glamuroznu damu od stila. Njegovi modeli imaju lakovane rukavice, mašne na haljinama, dekoltirane sakoe, bele košulje sa puno karnera...Sve je radio u duhu futurizma i 60. godina, a o kolekciji nam je rekao:

- Moji modeli su inspirisani glamurom holivuda. Boje su tamne, od crne, ljubičaste, maslinasto zelene do sive. Imate prilike da vidite deo zimske kolekcije i najavnu kolekciju za proleće/leto 2009. godine. Koristio sam svilu, kašmir i štofove. A svakoj dami bi hpreporučio da u svom ormanu ima malu crnu haljinu, koja je neizbežna i ove zime, ali ovoga puta bez bisera i perli. 

U modnom ambijentu i razmenjivanju iskustava uživali su Iva Štrljić, Uroš Đurić, Aleksandar Srećković Kubura, Anita Lazić, Tamara Paunović, Lazar Sakan, Vjera Mujović....
 
Tekst: Jelena Antonijević
Foto: Marko Risović

Pogledajte još