Saslušanje odloženo za 27. mart

SMEDEREVO, 22. marta 2012. (Beta) - Branioci profesora kragujevačkog Pravnog fakulteta optuženih za korupciju rekli su u četvrtak na sudjenju pred Višim sudom u Smederevu da je policijski inspektor iz Velike Plane Tomislav Spasić prikupljao dokaze vršeći krivična dela nedozvoljenog audio i video snimanja.

Advokat Borivoje Borović, branilac optužene profesorke Dragane Petrović, predočio je predsedniku sudijskog veća, sudiji Sladjani Bojković da njegova klijentkinja nije dala pristanak da bude snimana kamerom, da bude fotografisana ili da se snimaju njeni telefonski razgovori.

Advokat Dragoljub Ognjenović se pridružio kolegama u stavu da je inspektor Spasić činio krivična dela prikupljajući dokaze i naglasio da Spasić "ne može da bude svedok" već "jedino optuženi".

Branilac profesora Ivana Čukalovića, advokat Momčilo Bulatović, kazao je da je inspektor Spasić "prigrabio" sebi pravo da bude "skriveni islednik" i da zaključuje koje će krivično delo da učini njegov klijent, a ne da istražuje, kako zakon nalaže, da li je učinjeno krivično delo.

Advokat Rodoljub Stepanović je zatražio od sudije da 40 diskova i video snimaka budu izuzeti iz ove faze sudjenja jer su optuženi protivzakonito snimani.

Na sledećem pretresu, zakazanom za 27. mart najavljeno je ispitivanje policijskog inspektora Tomislava Spasića i načelnika Policijske stanice u Velikoj Plani Borivoja Kostadinovića.

Pogledajte još