Zvezda ide do finala

BEOGRAD, 22. marta 2012. (Beta) - Trener košarkaša Crvene zvezde Svetislav Pešić rekao je u četvrtak pred start prvenstva Srbije da će njegov tim nastupiti u nepromenjenom sastavu i da je cilj plasman u finale plej-ofa.

"Imali smo brojne ponude i sve smo to razmotrili i odlučili da ovoj ekipi koja je uložila ogroman rad i požrtvovanje damo mogućnost da se kroz domaću ligu još više ostvari i napravi rezultat. Ja sam igračima rekao i da imam ogromno poverenje u njihovo zalaganje, motivisanost i posvećenost Zvezdi. Naš sportski cilj je da igramo finale", kazao je Pešić,

Zvezda će meč prvog kola Super lige igrati u petak, na svom parketu, protiv Hemofarma. U ovoj sezoni dva tima su se sastala tri puta a crveno-beli su ubeležili sve pobede.

Pešić je ocenio da je domaće prvenstvo intenzivnije od regionalnog takmičenje.

"Igra se mnogo utakmica za kratko vreme, a imamo i plej-of što je super, mada mi se ne svidja što se polufinalna serija igra do dve pobede. Trebalo bi da se igra na tri dobijene jer to je interes publike. Ali, na takvu odluku je verovatno uticao nedostatak termina", kazao je trener Zvezde.

Pogledajte još